Intrebari frecvente


Cine se poate inscrie in APAIR?
In APAIR se poate inscrie orice agent imobiliar care lucreaza in calitate de administrator, salariat sau colaborator al unei agentii imobiliare precum si agentii imobiliari care lucreaza independent, ca PFA sau Intreprindere Individuala.


Ce avantaje am daca ma inscriu in APAIR?
APAIR le asigura membrilor sai un alt statut social si ii ajuta sa devina mai profitabili. APAIR le ofera membrilor sai servicii unice pe piata imobiliara romaneasca, incluzand MLS si Baza de date comuna si un sistem de educatie profesionala specializata.

Cine are drept de vot in APAIR?
Toti agentii imobiliari membri activi in momentul votului.

Care este cotizatia in APAIR?
Viziteaza pagina acestui site in meniul  Membri/Inscriere APAIR  unde vei regasi aceasta informatii si precum si detalii suplimentare.

Cine se poate inscrie in FlexMLS?
Orice agent imobiliar din Romania care practica reprezentarea exclusiva a unei singure parti in tranzactiile imobiliare.

Ce este FlexMLS?
FlexMLS (Serviciul de Listare Multipla, aflat in parteneriat cu APAIR) este un serviciu acordat membrilor APAIR dar si celorlalti agenti imobiliari din piata care practica reprezentarea exclusiva a unei singure parti in tranzactiile imobiliare, bazat pe cooperarea intre agenti prin listarea si vanzarea in comun a proprietatilor cu contracte de reprezentare exclusiva.

Cat costa abonamentul lunar la FlexMLS?
Tarifele abonamentului la FlexMLS pot fi regasite pe website-ul  www.sistemimobiliar.ro/tarife . Membri APAIR beneficiaza de reduceri ale tarifului in baza parteneriatului dintre FlexMLS si APAIR.

In cat timp invat sa listez o proprietate in FlexMLS?
Adaugarea proprietatilor in sistem se invata la primul curs imediat dupa inscriere, impreuna cu celelalte functionalitati de baza ale aplicatiei FlexMLS: modificare listari, cautare listari, adaugare cumparatori etc.

Ce avantaje am daca sunt membru FlexMLS?
Principalele avantaje ale membriei in FlexMLS sunt: cresterea numarului de tranzactii datorita cooperarii si imbunatirea serviciilor catre consumatori datorita asigurarii calitatii informatiilor de piata (prin agregarea si stocarea datelor statistice despre proprietatile active si vandute, de la toti agentii imobiliari membri ai sistemului).

Ce fel de proprietati pot fi listate in FlexMLS?
In FlexMLS se pot lista doar proprietati pentru care agentii au incheiat contracte de reprezentare exclusiva, actionand ca mandatari ai vanzatorilor. APAIR, prin intermediul FlexMLS, pune la dispozitia agentilor membri modele de contracte si toata documentatia necesara.

Cum imi dezvolt brandul personal cu FlexMLS?
Conturile FlexMLS sunt configurate pentru fiecare agent membru, fiecare personalizandu-si propriul profil iar proprietatile listate sunt atasate in primul rand agentului. Cu cat ai mai multe proprietati listate/vandute si cu cat introduci informatii mai complete privind propriul profil si proprietatile listate, cu atat pozitionarea ta in piata va fi mai buna.

Cum pot sa colaborez cu alti agenti din FlexMLS?
Colaborarea dintre agentii membri ai serviciilor FlexMLS locale are loc atat online cat si prin intalniri periodice ale agentilor imobiliari din respectivele zone.

Cum ma ajuta APAIR sa ma perfectionez in meseria de agent imobiliar?
APAIR ofera cursuri specializate despre listare si vanzari imobiliare iar la nivelul FlexMLS se ofera cursuri de baza si avansate despre tehnologie si marketing imobiliar.