Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania(APAIR) a fost infiintata in anul 2009, dupa modelul National Association of REALTORS® , cea mai mare asociatie profesionala din Statele Unite ale Americii.

APAIR este recunoscuta ca fiind lider in dezvoltarea de standarde profesionale privind desfasurarea unei activitati imobiliare eficiente, profitabile si etice. APAIR promoveaza ca metoda de lucru reprezentarea exclusiva si se ghideaza dupa principii precum loialitate totala fata de client; cooperarea cu ceilalti agenti imobiliari membri si transparenta totala in tranzactia imobiliara.

Agentii imobiliari membri ai APAIR adera la Codul Etic al APAIR si isi asuma respectarea prevederilor Codului Etic fata de clienti si consumatori, fata de public si fata de colegi in intreaga lor activitate profesionala.  

Pentru a deveni membru APAIR, un agent imobiliar trebuie sa urmeze si sa absolve un curs de initiere, iar anual are obligatia de a promova un curs de instruire cu privire la Statutul, Regulamentul de functionare si Codul Etic al Asociatiei. Dupa obtinerea calitatii de membru al APAIR, acesta obtine si statutul de  REALTOR®,  obligandu-se astfel sa adopte si sa respecte cu strictete Codul de Etica al Realtorilor®.

Termenul REALTOR ® denota competenta, onestitate si inalta integritate profesionala, ca urmare a aderarii la un ideal de conduita morala in relatiile de afaceri. Nicio perspectiva de profit si niciun fel de instructiune din partea unui client nu vor putea vreodata sa justifice indepartarea unui REALTOR® de la acest ideal. 

National Association of REALTORS® a fost infiintata la data de 12 Mai 1908 in Statele Unite ale Americii cu obiectivul “de a uni agentii imobiliari din America cu scopul de a exercita eficient o influenta puternica asupra asepctelor ce influenteaza interesele imobiliare”. Marca REALTOR® a fost inregistrata la data de 13 Septembrie 1949, iar logo-ul “R” a fost adoptat in anul 1973. Inca de la primii ani de existenta, NAR a recunoscut nevoia de specializare in randul agentilor imobiliari si a creat, sustinut si constituit diferite entitati care au evoluat pe parcursul anilor in institutii si consilii educationale. Mai multe despre istoria NAR, puteti regasi aici. 

APAIR contribuie la dezvoltarea industriei imobiliare si are un  program educational  inovativ binedefinit,  oferind cadrul pentru dezvoltarea profesionala a agentilor imobiliari, pentru cercetare si schimb de informatii intre membrii sai si public, cu scopul de a proteja dreptul de proprietate imobiliara in interesul publicului din Romania.

Prin prisma afilierii cu NAR si cu entitatile educationale afiliate NAR, APAIR pune la dispozitia agentilor imobiliari cursuri acreditate international, sustinute de traineri acreditati NAR. Pentru a vedea urmatoarele cursuri disponibile, vezi calendarul evenimentelor aici.

Odoo • Text and Image