Un REALTOR® este un profesionist imobiliar care este membru al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) și membru al National Association of REALTORS® (NAR), cea mai mare asociație profesională din S.U.A. NAR definește termenul „REALTOR” ca o marcă de membru colectiv înregistrată la nivel mondial care identifică un profesionist imobiliar care este membru al asociației și care subscrie la Codul său de Etică.

 

Profesioniștii care dețin titulatura de REALTOR® includ agenți imobiliari care lucrează ca brokeri sau agenți imobiliari specializați în rezidențial și/sau comercial, profesioniști din domeniul imobiliar ce s-au angajat să respecte Codul Etic al APAIR și NAR. Există 1.396.575 de REALTORI (01.06.2020) înregistrați la nivel mondial, iar in România sunt 233 de REALTORI (01.06.2021).

Termenul „REALTOR” este o marcă comercială înregistrată. REALTORII sunt așteptați să fie experți în domeniul lor și trebuie să respecte un Cod Etic care le impune să își îndeplinească sarcini specifice față de clienți, public și alți agenți imobiliari. Printre numeroasele sale cerințe, Codul Etic spune că REALTORII „vor evita exagerarea, denaturarea sau ascunderea faptelor pertinente referitoare la proprietate sau tranzacție”. Codul prevede, de asemenea, că REALTORII „vor fi sinceri și transparenti în comunicările lor imobiliare și vor prezenta o imagine reală în publicitatea, marketingul și alte reprezentări”. Mai mult, REALTORII trebuie să „se angajeze să protejeze și să promoveze interesele clientului lor”, tratând în același timp toate părțile la tranzacție cu onestitate.”  Codul Etic al APAIR poate fi consultat aici >>>   

 

REALTORII® se vor angaja să urmărească interesul clienților lor cu loialitate, tratând în același timp cu onestitate toate părțile implicate în tranzacția imobiliară. Ei beneficiază de educație profesională și respectă un Cod Etic strict, ghidându-se în activitatea lor după Regula de Aur: “Fă pentru ceilalți ceea ce ai vrea că ceilalți să facă pentru tine.”

 

️Ești agent imobiliar? Alătură-te și tu comunității REALTORILOR din România. Pilonii comunității noastre sunt: Codul Etic , Educatia și   MLS

Vezi calendarul evenimentelor educaționale >>

 

️Ești  consumator de servicii imobiliare? Agentul tau este REALTOR®? Cau R-ul în orașul tău
Vezi lista Realtorilor® >>

 

🔎 Știați că?...

  REALTORII® au acces la o bază de date comună de proprietăți imobiliare, care asigură comunicarea și cooperarea între ei, conducând la creșterea vitezei de tranzacționare și la o calitate și credibilitate ridicate ale informațiilor oferite consumatorilor. Pentru mai multe informații vizitați pagina acestui website:  MLS.ro  .

 

Dacă alegeți să lucrați cu un REALTOR® care să va reprezinte, fie că vindeți sau cumpărați o proprietate, puteți să vă bazați pe faptul că acesta ar trebui să:

       -Fie onest față de toate părțile din tranzacție; deși vă este loial în calitate de client, REALTORUL® va fi onest față de cealaltă parte din tranzacție, față de ceilalți agenți imobiliari  și față de clienții lor. 

        - Pună întotdeauna interesul dumneavoastră înaintea propriilor interese.

        -Le dezvăluie atât cumpărătorului, cât și vânzătorului, toate datele relevante cu privire la proprietate și tranzacție.

  - Reflecte doar adevărul în toată comunicarea sa către public.

REALTORUL® dispune de instrumentele necesare pentru a iti identifica proprietatea dorita.

Te poate ajuta in negociere.
Te asista in verificarea starii fizice si juridice a proprietatii.
Te poate ajuta sa intelegi diferitele solutii de finantare si sa o alegi pe cea potrivita.
Te va ghida in procesul de incheiere a tranzactiei, avand grija ca totul sa decurga fara probleme pentru tine.
Iti poate furniza informatii actualizate cu privire la evolutia pietei si la preturile si conditiile de vanzare ale proprietatilor concurente, atunci cand iti vinzi locuinta.
Promoveaza proprietatea ta atat catre public si potentiali cumparatori, dar si catre alti agenti imobiliari.
Stie cel mai bine cand, unde si cum sa iti promoveze proprietatea.
Te va ajuta sa analizezi obiectiv fiecare oferta primita de la cumparatori, avand grija sa iti protejeze pozitia in negociere.