DELEGAȚIA A.P.A.I.R. la C.E.P.I.

07.06.2024

În perioada 6-7 iunie, Dan Negulescu - Președinte Consiliul Global și Iulian Niculae - Președinte Comisia de Educație a A.P.A.I.R., participă la două evenimente internaționale de anvergură: GERMAN REAL ESTATE DAY - ziua agenților imobiliari din Germania, care sărbătoresc 100 ani de la înființare și C.E.P.I. GENERAL MEETING - adunarea generală a Asociației Europene a Profesioniștilor în Imobiliare.  

Delegația A.P.A.I.R. – singura din România, dealtfel – a luat parte la deschiderea oficială și la evenimentele pregătite de organizatori pe cele cinci scene din spectaculoasa locație Bergson Kunstkraftwerk. Teme importante și de actualitate s-au discutat în cadrul workshop-urilor, trainingurilor și întâlnirilor din prima zi, precum: statistici referitoare la piața imobiliară și concluzii din care agenții imobiliari pot învăța, pentru evoluția profesională; măsuri de protecție climatică în sectorul real estate; prevenirea spălării banilor; investiții, achiziții, tehnologie, inteligență artificială.

„Prezența A.P.A.I.R. la evenimentul C.E.P.I. din Munchen ne dă oportunitatea de a evalua activitatea agenților imobiliari din Europa, să putem înțelege cum au procedat alte țări în domeniul educației imobiliare și să putem aprecia corect progresul reprezentării exclusive în România, în contextul în care țări unde se practică intermedierea caută soluții de a implementa reprezentarea exclusivă a unei singure părți într-o tranzacție imobiliară. Constatăm prezența multor furnizori de soluții MLS, ca parteneri CEPI, în contextul în care Europa conștientizează nevoia unor astfel de abordări. România este cunoscută și apreciată pentru că este singura țară din Europa cu sistem MLS funcțional și educație specifică.” – Iulian Niculae