Cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Marcile Inregistrate REALTOR®  


Cat de multe stiti despre marcile inregistrate REALTOR® si despre cum sa le folositi corect? Iata 5 elemente importante:


 

1. REALTOR® = Membru NAR  sau membru al Asociatiilor cu care NAR colaboreaza international ( Ex. APAIR)

Un REALTOR® este un membru al National Association of REALTORS® sau al asociatiilor cu care NAR coopereaza international. Termenul REALTOR® nu ar trebui niciodata sa fie folosit ca un substitut pentru "agent imobiliar".

Marcile inregistrate REALTOR® includ:

  • REALTOR® 
  • REALTORS® 
  • REALTOR-ASSOCIATE® 
  • Blocul Logo "R" REALTOR® 

Marcile REALTOR® informeaza publicul ca sunteti mai mult decat un practician din domeniul imobiliar: ca aderati la un Cod de Etica strict care protejeaza clientii, publicul si alti agenti imobiliari. Termenul REALTOR® nu este doar o marca inregistrata detinuta de NAR si protejata de lege, este un beneficiu valoros al calitatii de membru care ii distinge pe acestia de alti detinatori de licenta in domeniul imobilar.

2. Membrii pot folosi marcile/semnele REALTOR® cu limitari
Membrii pot folosi marcile REALTOR® doar in contextul in care se identifica ei insisi ca membri ai NAR. Pentru a mentine valoarea insemnelor, este important ca ele sa fie recunoscute de public ca identificatori ai membrilor NAR si niciodata sa nu fie folosite in mod generic pentru a indica sensul de profesie sau afacere. Membrii sunt autorizati sa foloseasca insemnele numai in legatura cu afacerea lor in domeniul imobiliar si in legatura cu locul afacerii cu care este asociata calitatea lor de membru.


3. Ne-membrii nu pot folosi insemnele REALTOR®

Nemembrilor li se interzice folosirea insemnelor REALTOR® referitor la sau in legatura cu afacerile lor sau cu ei insisi. Anumite utilizari nominale ale insemnelor sunt permisibile. De exemplu, ziare, reviste sau programe radio sau TV pot folosi insemnele pentru a identifica precis o persoana drept membru al NAR sau referitor la un membru al Consiliului.


4. Standardele de design pentru insemnele REALTOR® trebuie respectate

Forma preferata a termenului este REALTOR® — cu litere mari, impreuna cu folosirea simbolului de marca inregistrata. Daca folosirea simbolului nu este posibila, atunci urmatoarea cea mai buna forma este cea avind toate literele mari: REALTOR. Blocul logo REALTOR® 'R' consta intr-o litera R cu fontul Futura fixata pe un fundal dreptunghiular contrastant pentru a forma un bloc „R” cu termenul REALTOR® pozitionat dedesubt. Blocul rectangular si termenul REALTOR® centrat sub acel bloc trebuie sa aiba aceeasi culoare contrastanta.


5. Insemnele REALTOR® pot fi folosite pe Internet si in marketing

Membrii au voie sa foloseasca insemnele REALTOR® in nume de utilizatori doar pentru a indica calitatea de membru in NAR folosind insemnele alaturi de numele său sau alaturi de numele unei agentii imobiliare. In nume de utilizatori, adrese email si nume de domenii, nu este nevoie ca insemnele REALTOR® sa fie separate de numele unui membru sau al afacerii imobiliare prin punctuatie, asa cum se procedeaza in alte parti. Insemnele pot fi folosite pe produse precum tricouri si caschete etc, atata timp cat produsul include numele membrului sau al firmei. Insa, insemnele nu vor fi folosite in publicitate institutionala de catre francizori.

 Mai multe informatii privind folosirea corecta a Marcilor Inregistrate REALTOR®, gasiti accesand link-urile urmatoare: