APAIR se conectează cu profesioniștii din domeniul imobiliar din toată Europa

30.06.2021

 APAIR se conectează cu profesioniștii din domeniul imobiliar din toată Europa prin afilierea cu CEPI- European Association of Real Estate Professions

A close up of a logo

Description automatically generated

     Începând cu luna Iunie a acestui an, Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România a început un parteneriat (afiliere) cu CEPI –  European Association of Real Estate Professions, o organizație internațională non-profit, având ca membrii asociații imobiliare naționale cu sediul în Europa.

Dan Negulescu, Președintele comisiei internaționale APAIR și inițiatorul acestui parteneriat a declarat: "Prin parteneriatul cu CEPI, APAIR® poate avea o viziune mai profundă și mai bine informată asupra pieței imobiliare europene. Întrucât Uniunea Europeană, normele și reglementările sale continuă să aibă un impact benefic asupra pieței imobiliare și asupra activităților profesioniștilor din domeniul imobiliar, prin afilierea la CEPI, APAIR® poate aduce opiniile membrilor săi în atenția factorilor de decizie din UE, poate să abordeze și să găsească soluții pentru preocupările lor practice în ceea ce privește punerea în aplicare a politicii și legislației UE."



Cine este CEPI?

CEPI este o organizație internațională non-profit. Membrii săi sunt asociații imobiliare naționale cu sediul în Europa, reprezentând agenți imobiliari și administratori de proprietăți. Unul dintre pilonii principali ai asociației este ridicarea standardelor profesionale în profesiile imobiliare, promovând faptul că afacerile imobiliare sunt conduse de profesioniști calificați cu standarde etice ridicate.

Cele 29 de asociații membre ale CEPI și cei aproximativ 250.000 de membri ai acestora s-au unit într-o asociație internațională cu scopul de a face schimb de experiențe și de a se educa prin seminarii și conferințe CEPI. Publicațiile CEPI care sunt distribuite unui număr de peste 250.000 de profesioniști din domeniul imobiliar din întreaga Europa și din afară acesteia. Acestea conțin informații utile, interviuri cu principalele părți interesate și factori de decizie pentru a se asigura că membrii CEPI și, la rândul lor, membrii acestora sunt la curent cu afacerile imobiliare europene. 

Asociațiile partenere CEPI sunt din țări precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Luxembourg, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Regatul Unit, Andora, Georgia, Elveția.

România este reprezentată de două asociații partenere CEPI: Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) și Uniunea Națională a Agențiilor Imobiliare (UNAI). 
*Mai multe informatii despre CEPI puteti gasi aici.

Această colaborare este din ce în ce mai importantă și vine ca răspuns la provocările și oportunitățile oferite de globalizare, de noile tehnologii și de cerințele mereu în schimbare, impuse profesioniștilor din domeniul imobiliar. 

 În urma afilierii APAIR- CEPI, Asociația noastră are numeroase beneficii printre care:

üRecunoaștere internațională; 
ü Conectarea cu 10 state europene și 27 de Asociații locale;
ü Oportunitatea de a face schimb de experiență și business;
ü Ghidaj, suport și recunoaștere din partea CEPI pentru orice reglementări în domeniul imobiliar, implicit pentru proiectul de lege al agentului imobiliar;
ü Acces la educație, informații prin evenimente organizate de CEPI pe teme precum: noi reglementări, GDPR, normative europene, etc.

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România(APAIR) a fost înființată în anul 2009, după modelul National Association of REALTORS®, cea mai mare asociație profesională din Statele Unite ale Americii.

APAIR este recunoscută că fiind lider în dezvoltarea de standarde profesionale privind desfășurarea unei activități imobiliare eficiente, profitabile și etice. APAIR promovează ca metodă de lucru reprezentarea exclusivă și se ghidează după principii precum loialitate totală față de client; cooperarea cu ceilalți agenți imobiliari membri și transparență totală în tranzacția imobiliară.

Agenții imobiliari membri ai APAIR aderă  la Codul Etic al APAIR și își asumă respectarea prevederilor Codului Etic față de clienți și consumatori, față de public și față de colegi în întreagă lor activitate profesională.  

APAIR își propune că prin cele două parteneriate: APAIR-NAR și APAIR-CEPI să contribuie la dezvoltarea industriei imobiliare printr-un program educațional inovativ binedefinit, oferind cadrul pentru dezvoltarea profesională a agenților imobiliari, pentru cercetare și schimb de informații între membrii săi și public, cu scopul de a proteja dreptul de proprietate imobiliară din România, oferind în același timp membrilor săi recunoaștere la nivel internațional și nenumărate oportunități prin care pot face schimb de experiență și business.   

Articol scris de:
Cristina Neamțu
Realtor®și Vicepreședinte APAIR 2021-2022