Noutati‎ > ‎

Deschiderea campaniei APAIR impotriva practicilor ilegale din imobiliare

postat 14 mai 2010, 03:13 de APAIR Romania   [ actualizat la 16 feb. 2016, 00:58 de Costin Spînu ]
Partener TNI la editia 13-15 mai 2010, APAIR a inaugurat aceast nou eveniment prin conferinta de presa ,,APAIR declara razboi total ilegalitatilor din imobiliare!,,

Scopul acestei teme a fost lansarea unei Campanii de prevenire si combatere a ilegalitatilor si problemelor de etica atat intre agentii imobiliari cat si in relatia acestora cu consumatorii de servicii imobiliare.

APAIR a semnat in cadrul conferintei doua noi parteneriate cu organisme care au declarat ca sunt alaturi si vin in sprijinul Asociatiei, lucrand impreuna pentru atingerea obiectivelor propuse. Este vorba de parteneriatul cu ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului), reprezentata de Presedintele Constantin Cerbulescu si ONPCSB (Oficiul National Pentru Prevenirea si Combatarea Spalarii Banilor), reprezentat de presedintele Adriana Popa. De asemenea UNNPR (Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania) a salutat initiativa APAIR si s-a pronuntat pentru conlucrare totala in alcatuirea unei baze comune de date de referinta a preturilor tranzactionate in piata romaneasca, in cooperare cu Institutul National de Statistica.

Fiecare partener a intarit faptul ca saluta aparitia APAIR in piata romaneasca, ii ofera tot sprijinul si doreste sa contribuie la crearea unei piete corecte care sa functioneze in spiritul respectarii legii si al deservirii consumatorilor de servicii imobiliare. 

La conferinta, APAIR a avut un invitat international in persoana domnului Hendrik Nelde, primul membru international inscris in Asociatie! Dl Hendrik Nelde este Presedinte FIABCI (Federatia Internationala a Agentilor Imobiliari si Administratorilor de Imobile) Belgia, reprezentant FIABCI la Natiunile Unite si s-a oferit sa ofere un suport real de consultanta si training in alegerea celui mai bun drum pe care urmeaza sa-l faca APAIR. 

In cadrul conferintei de presa, principalele subiecte dezbatute au fost:
  • Continutul parteneriatului incheiat de APAIR si ANPC si modul cum cele doua institutii vor colabora pentru prevenirea si combaterea practicilor ilegale din piata imobiliara, in beneficiul consumatorior de servicii imobiliare
  • Modul de colaborare cu ONPCSB precum si sprijinul oferit de UNNPR
  • Cum a reusit asociatia imobiliara din Belgia sa rezolve principalele practici incorecte, neetice sau ilegale in relatia dintre agentii imobiliari si consumatori.
  • Faptul ca un agent imobiliar care nu are asigurare profesionala, care promoveaza proprietati fara un contract cu vanzatorul sau incalca legea sau codul etic al asociatiei isi pierde licenta de functionare.
  • Necesitatea de a aplica legea actuala prin cooperarea dintre APAIR si institutiile statului, ceea ce va duce la eliminarea principalelor flagele ale pietei imobiliare de astazi, creand premisele pentru a elabora impreuna o lege imobiliara specifica.

Comments