Noutati‎ > ‎

Cea de-a cincisprezecea editie a conferintei Realty

postat 19 mai 2016, 00:25 de APAIR Romania   [ actualizat la 2 iun. 2016, 05:13 ]
Business Review anunta cea de-a cincisprezecea editie a conferintei Realty, evenimentul dedicat profesionistilor din sectorul imobiliar, ce va avea loc pe 16 Iunie la hotel Sheraton Bucuresti, sala Platinum. 

Realty 2016 va parcurge cele mai relevante subiecte din segmentele de birouri, retail, industrial si rezidential cu scopul de a marca oportunitati de crestere a competitivitatii in sectorul imobiliar precum si a stimula o mai buna intelegere a cerintelor si asteptarilor pietei.

Centrata pe cele patru mari segmente ale industriei, conferinta va aduce rapoarte de piata exclusive, oportunitati de invatare, trenduri ale pietei si va facilita networkingul si stabilirea unor parteneriate profitabile. Printre subiectele ce vor fi discutate la eveniment se afla:
 • Atractivitatea Romaniei pentru investitii imobiliare in regiune 
 • Evolutia preturilor in 2016 
 • Trenduri imobiliare: cladiri verzi 
 • Noi trenduri de consum 
 • Previziuni legate de noi investitii si consolidari pe piata locala 
 • Tendinte in dezvoltarea de proiecte rezidentiale 
 • Implicatiile legii darii in plata pentru piata imobiliara 
 • Alternative de finantare pentru dezvoltatori si cumparatori privati 

Pornind de la o evolutie pozitiva in 2015, piata locala de real estate isi pastreaza premisele de crestere in 2016. Pe segmentul de office un volum record de aproximativ 350.000 mp2 de spatii noi va fi finalizat anul acesta, aproximativ de cinci ori mai mult decat in anul precedent. O suprafata de spatii comerciale de tip mall de aproximativ 100.000 mp2 va fi livrata numai in Bucuresti pana la finalul anului si, data fiind cresterea consumului, dezvoltatorii raman optimisti. Sunt asteptari mari si pentru sectorul industrial/logistic avand in vedere evolutia efervescenta din 2015, in timp ce pe piata rezidentiala jucatorii spera ca recenta lege a darii in plata sa nu puna capat cresterii din ulitimele 12 luni. Vor fi validate premisele ca 2016 va fi un an mai bun decat cel anterior pentru piata de real estate?

Lista vorbitorilor îi include pe:

 • Sorin Vișoianu - Country Manager Operations Romania, IMMOFINANZ
 • Geo Mărgescu - Founder & CEO, Forte Partners
 • Florin Furdui - Country Manager, Portland Trust
 • Aurelia Luca - Country Manager, Skanska Property Romania
 • Affan Yildirim – General Manager, Anchor Grup
 • Andreea Pătrașcu - Program Management Office Manager, Orange Romania
 • Costin Blideanu - Head of Leasing, AFI Malls Division
 • Liana Dumitru - Associate Director Retail Agency, Colliers Romania
 • Andreea Comșa - Managing Director, Premier Estate Management
 • Paul Copil - COO, Fashion Days
 • Dorel Niță - Coordonatorul diviziei Analize Imobiliare, Imobiliare.ro
 • Cătălin Laurențiu Hanu – Country Manager, CTP

În panelul de discuții dedicat sectorului de birouri, subiecte precum atractivitatea României pentru noi investiții în regiune, zonele de interes crescut pentru dezvoltatori dar și evoluția prețurilor în anul 2016 vor fi centrul dezbaterilor. Cu șaptesprezece proiecte ce au un volum record de aproximativ 350.000 mp2 de spații noi programate pentru finalizare anul acesta doar în București, capacitatea de absorbție a pieței va fi analizata în paralel cu profilul companiilor ce închiriază spații de birouri în acest moment.

Agenda conferinței va continua cu o analiză a segmentului de retail – evoluția proiectelor ân ultimii ani, schimbări la nivelul consumatorilor și nevoia de actualizare a proiectelor existente pentru a urmări aceste modificări. O serie de vorbitori ce provin din ramuri diferite ale industriei vor examina piața luând în considerare toate parțile interesate: dezvoltatori, proprietari, clienți, instituții financiare și furnizori de servicii. 

Luând în considerare creșterea semnificativă din ultima perioadă, cea de-a treia sesiune va începe cu previziuni asupra sectorului industrial, noi investiții și consolidări pe piața. Se va discuta de asemenea despre profilul companiilor ce alimentează cererea pentru spații industriale și logistice și factorii din spatele deciziilor acestora de a investi pe plan local, cu scopul de a oferi audienței o mai bună înțelegere a factorilor determinanți în atragerea de noi investiții în regiune.

Cel de-al patrulea și ultimul panel al conferinței va poziționa pe primul plan sectorul rezidențial. Ca urmare a aprobării legii dării în plată, instituțiile financiare și dezvoltatorii locali și-au asumat o poziție mai precaută decat în anii precedenți, afectând astfel piața locală. Experți în domeniu vor anticipa evoluția prețurilor și vor discuta despre opțiuni noi de finanțare pentru dezvoltatori și noi tendințe precum piața premium sau proiecte ecologice.

Membrii APAIR interesați să participe primesc 20% discount! Înregistrarea se face la următorul link: http://www.business-review.eu/register-to-event?id=101596. Pentru a beneficia de oferta specială completați codul de discount “APAIR2016” în câmpul “Dicount code” al formularului de înregistrare. Primele cinci invitații vor fi gratuite!

Mai multe informații despre eveniment, sesiunile de discuții și vorbitori pot fi găsite pe pagina evenimentului. Cei interesați să participe la Realty 2016 se pot înregistra online sau direct la telefon - 031 040 09 31 sau email - events@business-review.ro.


Comments