Noutati‎ > ‎

APAIR scrie prima Lege Imobiliara

postat 9 iun. 2011, 07:06 de APAIR Romania   [ actualizat la 16 feb. 2016, 00:58 de Costin Spînu ]
Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR) – participare la Grupul tehnic de lucru privind Proiectul de reglementare a activitatilor de intermediere si consultanta imobiliara

APAIR a participat ieri 8.06.2011 la prima intalnire a Grupului tehnic de lucru pentru elaborarea Proiectului de reglementare a activitatilor de intermediere si consultanta imobiliara- „Legea Industriei Imobiliare”. Delegatia APAIR a fost compusa din: Presedintele 2010, Dan A. Negulescu, reprezentantul oficial al Asociatiei in acest Grup; Presedinte 2011, Sorin Varvara; Presedinte Ales 2012, Ileana Preda si Prim-Vicepresedinte, Liviu Ureche.

Proiectul a fost initiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar la Grupul tehnic de lucru participa alaturi de Agentii imobiliari si reprezentanti ai autoritatilor si industriilor conexe.

La intalnire s-a discutat necesitatea reglementarii domeniului imobiliar, s-au identificat principalele probleme care vor fi reglementate si s-a elaborat un Regulament de organizare si de functionare a acestui Grup.

Viitoarea lege se va focaliza pe implementarea Standardului Profesional SR EN 15733 in domeniul imobiliar si pe caracteristicile pietii romanesti. Scopul Grupului tehnic este de a elabora in scurt timp un Proiect de Lege, coerent si aplicabil, urmand ca acesta sa fie supus dezbaterii publice si aprobarii in forul legislativ din Romania.

’’Legea Imobiliara este imperativ necesara pentru reglementarea activitatii noastre, pentru combaterea evaziunii fiscale, pentru profesionalizarea agentilor imobiliari si pentru eliminarea din industrie a practicilor incorecte si a indivizilor care actioneaza ilegal si fara niciun respect fata de profesionisti si fata de consumatori. Codul Etic care va fi impus prin Lege va asigura un standard inalt de servicii si proceduri menite sa asigure calitatea profesionistilor si a serviciilor prestate de acestia’’ a comentat Dan A. Negulescu, Presedinte 2010 APAIR, reprezentantul APAIR in Grupul tehnic.

Despre APAIR

APAIR este prima Asociatie Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania, asociatie non-guvernamentala si non-profit.  Misiunea APAIR este sa le asigure agentilor imobiliari membri un statut profesional respectat. Prin instrumentele pe care le pune la dispozitie, educatie specializata, Codul Etic si proceduri standardizate, APAIR ii ajuta pe membrii sai sa se specializeze in activitatea pe care o presteaza sa isi sporeasca vanzarile, cu respectarea drepturilor consumatorilor de servicii imobiliare.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Reprezentant APAIR: Dan A. Negulescu, 0745.647.837, dan.negulescu@apair.ro, www.apair.ro

 

Comments