Noutati‎ > ‎

APAIR declara razboi ilegalitatilor din imobiliare!

postat 7 apr. 2010, 03:39 de APAIR Romania   [ actualizat la 16 feb. 2016, 00:58 de Costin Spînu ]

Gata cu anunturile imobiliare promovate fara acordul scris al proprietarului!

Unii agenti imobiliari copiaza anunturi imobiliare din alte surse publice sau folosesc informatiile obtinute verbal de la proprietar in vederea promovarii de proprietati imobiliare. LEGEA ROMANA interzice si sanctioneaza promovarea proprietatilor imobiliare fara acordul scris al proprietarului!

Gata cu anunturile imobiliare cu date false!

Unii agenti imobiliari promoveaza date nereale despre proprietatile listate (de exemplu un pret mai mic decat cel real) in special cu scopul de a atrage cumparatorii. LEGEA ROMANA interzice si sanctioneaza publicitatea mincinoasa!

Gata cu ascunderea identitatii agentilor imobiliari!

In anunturile la proprietati sau in intalnirile fata in fata, unii agenti imobiliari se pretind vanzatori sau cumparatori in relatia cu ceilalti agenti sau in relatia cu consumatorii. LEGEA ROMANA interzice si sanctioneaza falsa identitate! 

Gata cu hartuirea cumparatorilor si vanzatorilor pentru plata comisionului fara a avea un contract semnat in prealabil cu clientul

Unii agenti imobiliari fac presiuni pentru plata unui comision de catre cumparatori sau de catre vanzatori, desi ei le-au prezentat proprietati cumparatorilor sau le-au promovat proprietatea vanzatorilor fara a agrea in prealabil, printr-un contract scris, comisionul si celelalte conditii de colaborare. In vederea incasarii unui comision pentru servicii imobiliare, LEGEA ROMANA impune semnarea cu clientul a unui contract care sa prevada pretul si conditiile de colaborare, anterior prestarii serviciilor respective.
 
Sunt doar cateva exemple dintre ilegalitatile comise de unii agenti imobiliari si care pateaza imaginea intregii bresle! APAIR lupta pentru respectarea legislatiei actuale in parteneriat cu institutiile abilitate ale Statului!
 
Va invitam Joi 13 Mai 2010 ora 11 la Palatul Parlamentului la TNI (Targul National Imobiliar) pentru a participa la o prezentare a cailor de actiune propuse de APAIR!

Comments