CoronaVirus / Info si recomandari minime pentru domeniul imobiliar

Dragi agenti imobiliari,

 

Ca raspuns în urma numeroaselor subiecte de discutii aparute privitor la virusul COVID-19 (Coronavirus), va oferim mai jos mai multe informatii si recomandari pentru perioada urmatoare, in incercarea de a minimiza impactul actualei situatii asupra domeniului imobiliar.


🔴 CoronaVirusul este o boală respiratorie cauzata de o noua tulpina a virusului Coronavirus, intitulata CoVid-19. Pana in acest moment, majoritatea tarilor lumii au inregistrat cazuri confirmate ale infectarii cu acest virus. Organizatia Mondiala a Sanatatii deja a declarat pandemie de coronavirus (respectiv epidemie la nivel mondial, pentru care majoritatea oamenilor nu prezinta imunitate).

In ceea ce priveste domeniul imobiliar, pentru a minimiza impactul aparitiei virusului atat asupra agentilor imobiliari, dar si asupra publicului consumator de servicii imobiliare, facem apel la responsabilitate si precautie, si oferim cateva recomandari cu caracter de preventie:

 

In cazul in care orice agent imobiliar prezinta orice semn de afectiune respiratorie, recomandam ca interactiunea acestora cu colegii si publicul sa  inceteze imediat, sa ramana acasa si sa contacteze medicul pentru a urma procedura recomandata de acesta.

Recomandam atat agentilor imobiliari, cat si proprietarilor, ca in perioada urmatoare sa evite pe cat posibil aglomerarile de persoane in spatii închise, drept pentru care, evenimentele de tip Casa Deschisa (Open House) sau vizionarile adresate unui numar mare de persoane, ar trebui amanate pana la o data la care comunicarile primite de la organele abilitate ale Statului Roman anunta ca riscurile asociate cu raspandirea virusului au scazut.

In urma efectuarii vizionarilor la proprietati, recomandam utilizarea dezinfectantului pentru suprafetele des utilizate (manere, clante, pervaze, scaune, etc) si a botoseilor de unica folosinta peste incaltaminte.
Oridecate ori este posibil, recomandam ca intalnirile sa aibă loc in mediul virtual, folosind multiplele produse tehnologice la dispozitie, evitand astfel aglomerarile si interactiunile care pot fi evitate.
In situatia in care va intalniti cu persoane care provin din afara tarii, va recomandam să interactionati cu orice persoana conform recomandarilor Ministerului Sanatatii, fara a discrimina persoanele în functie de nationalitate.
Puteți adresa persoanelor cu care interactionati intrebari legate de calatoriile lor recente sau legate de interactiunile acestora cu persoane din anumite domenii de activitate, in conformitate cu informarile de actualitate oferite de organele abilitate ale Statului Roman, cu scopul de a va feri de persoanele ce pot prezenta un risc mai ridicat de expunere la virus.
Recomandam sa nu calatoriti in acelasi autoturism cu persoane pe care nu le cunoasteti si, de asemenea, recomandam sa utilizați dezinfectant pentru maini cat mai frecvent.


📌 Principala recomandare este aceea de a nu intra in panica, de a va informa din canalele oficiale si de a va folosi rationamentul in luarea deciziilor.

Situatia cotidiana se poate modifica rapid, asadar va recomandam să luati masuri preventive pentru a evita impactul asupra activitatii voastre, in cazul in care situatia se va inrautati. Nu uitati sa luati masuri preventive, pentru a impiedica raspandirea acestui virus.

 

Vă multumim tuturor pentru implicare si intelegere!

 

 

Masuri de precautie luate de APAIR pana la data de 13.03.2020

 

Pentru a minimiza impactul aparitiei si pentru a impiedica raspandirea acestui virus, am decis pana la acest moment sa:

Amanam evenimentele educationale stabilite pentru perioada 20-21 Martie la 📌 Brasov datorita numarului mare care depasea 100 de participanti.

*Participantii care au achitat taxa de participare vor primi banii inapoi.

 

Editia 13-15 martie a cursului ''Reprezentarea Exclusiva de la A la Z'' va fi disponibila si 🎥 ON-LINE. La acest eveniment numarul participantilor va fi mult mai redus.

 

Analizam posibilitatea amanarii Adunarii Generale a APAIR programata pentru data de 25 martie 2020.

 
IMPORTANT!!!

Masuri dispuse de OCPI București pentru perioada urmatoare, click aici.

Ministerul Sanatatii transmite urmatoarele recomandari, avand caracter de preventie.

Ministerul Afacerilor Interne transmite urmatoarele recomandari in situatia in care sunteti nevoiti sa calatoriti in afara tarii în perioada urmatoare.