Carieră în imobiliare, pe viață?

            Trăim vremuri foarte interesante. Progresul tehnologic nu a avansat niciodată cu această viteză, afacerea agentului imobiliar este într-o continuă schimbare și în timp ce unii profesioniști aleg această carieră pe viață, mulți alții se pierd pe drum.
M-am întrebat: ,,De ce oare?’’ 

 

        De ce iubim domeniul imobiliar?

Investiție minimă, potențial nelimitat: lansarea unei afaceri în imobiliare implică un nivel scăzut de investiție inițială. Accesul în domeniu este facil și cu determinarea de a reuși, oportunitățile financiare nu întârzie să apară. Atenție! Pentru ca nu există limite de câștig, doar de tine depinde cât de mult sau cât de puțin venit vei genera. 

Libertatea de a alege cu cine lucrezi: îți poți construi afacerea în imobiliare în jurul punctelor tale forte sau a pasiunilor pe care le ai. Poți să alegi sursele generatoare de oportunități de afaceri și uneltele cu care lucrezi potrivite personalității tale. 

Randament financiar ridicat în raport cu efortul investit: nu există o corelare directă între cât de greu lucrezi sau câte ore investești pentru a genera mai mulți bani din imobiliare. Dacă lucrezi mai inteligent (în loc să trudești) și îți prioritizezi foarte bine activitățile, poți să trăiești o viață mai bună și mai prosperă. Există și momente în care agentul imobiliar muncește din greu, dar acesta nu trebuie sa devină un stil de viață.

Oportunități de investiție ,,la prima mână’’: se spune că cel mai bun moment să investești în imobiliare este ziua de ieri. În paralel cu activitățile legate de tranzacționare, un agent imobiliar de succes este întotdeauna interesat să investească în imobiliare, banii generați din imobiliare.

Privilegiul de a ajuta oamenii să facă cea mai importantă achiziție din viața lor: atunci când vinzi o casă, vinzi siguranța unui cămin, un plan de pensie generată din chirie, un stil de viață. Investiția în imobiliare este sigură și durabila, dar orice pas greșit poate costa mii de euro.

 

       De ce ajungem să urâm domeniul imobiliar? 

Nu știi ce să faci sau cum să faci mai bine: nimic nu se întâmplă în imobiliare fără ca tu să generezi continuu, noi oportunități de afaceri. Concentrează-te pe a te conecta cu oamenii, a lega relații și nevoile imobiliare se vor ivi. Într-un mod ideal, începi să lucrezi cu minim trei surse de generare prospecți, apoi adaugi și altele. 

Prea multe activități, prea puțin timp: acesta este un aspect ușor de depășit atunci când te concentrezi doar pe activitățile importante. Generarea de oportunități de afaceri (lead-uri) este prima și singura prioritate. Învață să îți blochezi în calendar timp de prospectare și adaugă celelalte activități în restul intervalelor disponibile. Lucrând astfel, niciodată nu vei duce grija banilor. 

Nu ai un plan sau nu urmezi unul: atunci când sunt prea complicate, planurile nu sunt urmate, ca atare, simplifică lucrurile. Concentrează-te pe a-ți crește și a-ți menține afacerea prosperă. Pe măsură ce înregistrezi succes, poți opta pentru un plan de afaceri mai complex, ce presupune mai multă atenție la detalii. 

Oameni minunați, în roluri nepotrivite: dacă alegi oamenii nepotriviți cu care să faci afaceri, oameni fără standarde de calitate sau deschidere către responsabilizare, îți irosești inutil energia și rămâne doar o chestiune de timp până apare și drama. 

Îți pierzi pasiunea: dacă ai pierdut din vedere faptul că prin ceea ce faci ajuți oamenii să își îndeplinească visurile imobiliare, îți va dispărea pasiunea. Investește în oameni, concentrează-te pe ceea ce contează pentru tine și nu uita să te bucuri de fiecare zi. 

 

Când ajungi la o răscruce de drumuri în carieră amintește-ți ce anume te-a atras în domeniul imobiliar și ce te-a determinat să rămâi până acum. Pune în balanță oportunitățile și pericolele pentru a determina dacă într-adevăr, această alegere este cea mai potrivită pentru tine. 

 

Articol realizat de:

Ileana Preda, Realtor®