Acreditare ABR®

„Accredited Buyer Representative“ (ABR®) este un curs conceput pentru agentii imobiliari care se concentreaza pe deservirea celor care cumpara proprietati imobiliare si abordeaza tematici specifice nevoilor acestora, analizand etapa cu etapa intregul proces. 

Cursul ofera idei si metode de lucru agentului imobiliar care doreste sa-si specializeze 

serviciile spre deservirea clientilor care cauta sa cumpere  proprietati. Titulatura obtinuta ca urmare a absolviii cursului ABR® este reperul de excelenta al serviciilor de reprezentare a cumparatorului. 

Cursul ABR® este perfect pentru acei agenti imobiliari care doresc sa se specializeze si sa deserveasca cu inalta competenta clienti cumparatori. 

Cursul a fost organizat de APAIR si NAR in zilele de 12 si 13 decembrie 2015 la Bucuresti si a fost sustinut de trainer-ul acreditat de NAR si REBAC, Zola Szerencses, coordonator regional al National Association of Realtors®.


Cum sa obtii acreditarea si titlul ABR® 

Titlul ABR® Accredited" este atribuit de catre Real Estate Buyer’s Agent Council (REBAC) acelora care intrunesc criteriile de educatie, afiliere si experienta practica, iar APAIR a fost delegat de NAR si REBAC sa se ocupe de verificarea aplicatiilor pentru obtinerea titulaturii ABR®.


Ca sa ajungi sa obtii titulatura ABR® trebuie:

  1. Să fiti membru international al National Association of REALTORS - NAR. Prin apartenenta la APAIR, partenerul National Association of REALTORS pentru România, obtineti calitatea de REALTOR® si implicit pe cea de membru international al NAR.
  2. Să fiti membru al REBAC – Real Estate Buyer’s Agent Council. Absolvirea cursului ABR® include gratuit cotizatia de membru REBAC timp de un an, cu incepere din momentul in care furnizorul cursului notifică REBAC despre promovarea acestuia. 
  3. Să absolviti cu succes cursul pentru obtinerea acreditarii ABR®. Cursul pentru obținerea titulaturii ABR® dureaza 2 zile, iar examenul, care cuprinde 50 de întrebări, trebuie promovat cu cel putin 80% din punctaj.
  4. Să absolviti sau sa fi absovit cu succes un alt curs acreditat NAR. Este necesar să absolviti sau sa fi absolvit un alt curs acreditat NAR oricând intr-un interval de 36 de luni, anterior sau ulterior promovarii cursului, pentru obținerea acreditarii ABR®. Lista actualizată a cursurilor optionale acreditate o gasiti pe www.REBAC.net/courses/elective-options sau in formularul pus la dispozitie de APAIR. De exemplu: absolvirea SRS-ului.
  5. Să trimiteți o cerere pentru obținerea acreditarii incluzind documentele tranzacțiilor efectuate. Completați o cerere de acreditare ABR® care sa includa documentatia aferenta a 5 tranzacții finalizate în care ați reprezentat exclusiv cumpărătorul. Vor fi luate in considerare orice tranzacție considerata valida efectuată intr-un interval de timp de 36 de luni anterior sau ulterior promovarii cursului pentru obtinerea acreditarii ABR®. Formularul de cerere poate fi gasit si descarcat din subsolul acestei pagini. Dupa ce-l descarcati, completati-l cu toate datele necesare, iar apoi trimiteți cererea prin e-mail la educatie@apair.ro sau la contact@apair.ro.
  6. Să aveti continuitate in calitatea de membru REBAC si NAR. Pentru a indeplini aceasta cerinta este necesar să va pastrati calitatea de membru APAIR pentru ca astfel mentineti calitatea de membru international al NAR si REBAC. Cotizatia REBAC este anuala si are valoarea de 110 $.

NOTA IMPORTANTA

Puteti sa incepeti sa folositi logo-ul pentru titulatura ABR® doar dupa ce ați primit notificarea din partea REBAC ca cererea Dvs a fost aprobata.

Odata cu pierderea calitatii de membru APAIR pierdeti si calitatea de membru international al NAR, precum si pe cea de membru REBAC. In consecinta, va trebui sa incetati folosirea logo-ului sau a altor insemne ce au legatura cu aceste calitati.


Ċ
Costin Spînu,
1 mar. 2016, 03:07